Učební plán – stravovací a ubytovací služby
učební plán pro první, druhý a třetí ročník oboru Stravovací a ubytovací služby
Povinné vyučovací předměty | 1.ročník | 2.ročník | 3.ročník |
---|---|---|---|
Český jazyk | 1 | 1 | 0 |
Občanská výchova | 1 | 1 | 1 |
Matematika | 1 | 1 | 1 |
Literární výchova | 0 | 0 | 1 |
Výchova ke zdraví | 2 | 2 | 2 |
Práce s počítačem | 1 | 1 | 1 |
Příprava pokrmů | 4 | 4 | 4 |
Potraviny a provoz | 2 | 2 | 2 |
Odborný výcvik | 18 | 21 | 21 |
Teoretická výuka :2 dny v týdnu. Vyučuje se v budově školy v odborných učebnách, které jsou vybaveny novým nábytkem, televizí s videem a názornými pomůckami.
Odborný výcvik : 3 dny v týdnu. Odborný výcvik připravuje žáky na výkon budoucího povolání, neboť na odborném výcviku si žáci prakticky osvojují dovednosti pro práci při přípravě jídel. Odborný výcvik probíhá na pracovištích ve školních a závodních kuchyních, a taky cvičných kuchyních v budově školy. Tyto jsou vybaveny moderním nádobím a nářadím, včetně nerezového nádobí a elektrických přístrojů. Výcvik vždy probíhá pod vedením kvalifikované učitelky. Jedním z pracovišť OV je i školní jídelna odborného učiliště, ve které žáci vyšších ročníků připravují pod vedením učitelky odborného výcviku obědy pro žáky a zaměstnance školy.
Maximální stanovený počet žáků pro odborný výcvik je 8. Probíhá zde nácvik pracovních dovedností při přípravě pokrmů teplé a studené kuchyně. Žáci si osvojují hygienické a bezpečnostní předpisy při práci. Na odborném výcviku mají žáci zajištěny obědy, přičemž hradí pouze finanční náklady na potraviny.
Obor Stravovací a ubytovací služby je na naší škole od 1.9.2010.