Celkem 14 škol z Moravskoslezského, Zlínského a Olomouckého kraje hostila naše škola v Novém Jičíně v rámci putovní kulinářské soutěže „Zlatá vařečka“ 2016. Tématem letošního soutěžení bylo kysané zelí. Právě z této suroviny měli soutěžící za úkol připravit během 30 minut pokrm ve studené nebo teplé úpravě.
Dodržení určeného zadání a času, bezpečnost práce, dovednost při vlastním provedení, hygiena, chuť, vzhled, optimální hmotnost – to byla kritéria, dle kterých odborná porota určila vítěze tohoto již 15. soutěžního ročníku. Prvenství získal se svou nezvyklou úpravou Staročeských zelníků na sladko student SŠ technické z Opavy. Sedlácký toust v podání studentky z Hlučína si vysloužil místo druhé a na třetí příčce se umístila se Zelnou pochoutkou žákyně naší školy Petra Šulová. Zažít pocit úspěchu a vyzkoušet si dovednosti ze své budoucí profese před publikem si mohli žáci se speciálními vzdělávacími potřebami z oboru Stravovací a ubytovací služby i díky sponzorům této soutěže.